Fókuszban a PárKapcsolatok: Párhiánytól az ÉdesKettesig, Párbajoktól PárBeszédig

Pár nap múlva 5 éves kisfiamnak magyaráztam a Valentin napot és annak lényegét, mire annyival összegezte, hogy “jó, Anya értem, akkor ez a szerelmesek napja és kettesbenezni fogtok apával – majd én is csinálok ilyet a feleségemmel.” Bár még nem tértem rá arra, hogy mivel és hogyan töltjük, azonnal bekapcsolt szülei mintája: egy ideje ugyanis a péntek estéket “visszafoglaltuk magunknak” és kettesben töltjük.

A felismeréstől a tettekig

Már jó ideje tudtuk, éreztük mindketten, hogy mennyire fontos az egymásra szánt idő, közös és új élmények. Mégis nehézkesen indultunk el ezen az úton. S valóban “vissza kellett foglalnunk” ezt az időt magunknak a családtól, és bizonyos értelemben a gyermekünktől is. Ma már ez szokás és meghozza az eredményét: tudjunk, hogy kivel mi történik ott belül…s valóban részei vagyunk egymás életének. S persze fel is hozott rengeteg egyet-nem-értést, de így legalább van esélyünk továbblépni és új közös megegyezéseket találni. S gondolhatjátok a közelmúlt költözése, az új ház hozott ilyen helyzeteket bőven. Így nagyon jól jöttek a közös péntekek:)

A múlt heti Önszabotázs esten az előadásban mondtam a kapcsolati kockázatvállalás kapcsán és nagyon találó ide:

A párkapcsolatok zöme azért megy tönkre, mert a saját, személyes változásaikat a társak nem osztják meg egymással. Így el-élnek egymás mellett és amikor a másikra tekintenek egy vadidegen embert látnak. Márpedig változunk és a változásainkat meg kell osszuk társunkkal, aki szintén változik. Ez egyfajta kockázat, hiszen be kell vállalnunk azt, hogy a változásunk, vagy az újonnan megjelent prioritásunk nem fog tetszeni társunknak. Sőt lehet, hogy konfliktust okoz. De ha ezt a kockázatot nem vállaljuk, – azaz önmagunkat nem vállaljuk a társunk előtt – akkor biztosan halálra ítéljük a párkapcsolatunkat.

A folyamatban felszabadítjuk önmagunkat és társunkat is. Így lehet újra felhőtlen a kapcsolat, másként valóban borús napok-évek várnak ránk.

Mindez először belső munkát igényel és időigényes folyamat. Lépésről-lépésre kell benne haladni, de folyamatosan a végeredményt látni: önmagunkat felszabadultan, előítéletektől, negatív elvárásoktól, hiányérzetektől mentesen ÉS nyitottan a társunkra, készen a közös folytatására, amennyiben az mindkettőnk érdekeit szolgálja.

Az önfelszabadítás útján

Ezen az úton sok teendőnk van. Ide tartozik minden múltbéli negatív emlék okozta fájdalom gyökerének oldása. Azaz önfejlesztő munkát kell végezz ahhoz, hogy valóban megtörténjen a változás az életedben! S ezeken felül mindennek kommunikációjára meg kell találd a helyet, időt és fel kell készítsd magad és társad egyaránt. 

Ez kihívást jelent, de értelmes és eredményt hozó

Programok a közeljövőben, melyek hozzásegíthetnek a kapcsolati blokkok oldásához, az új kapcsolati minták kiépítéséhez:

♥ Február 27. szerda 9:00-16:00 Párkapcsolati Blokkokat oldó Állítás nap a Személyiség Integrációs Tréning hármas módszerével: családállítás, drámatechnikák, transzgenerációs epigenetikus kineziológia. Díjak: Állítóknak: 15eFt/nap, Képviselő résztvevőknek: 8eFt/nap. 

♥ Február 27. szerda este 19:00-21:30 Párhiánytól ÉdesKettesig előadás, gyakorlatok és meditáció. Ajánlott:párnélkülieknek, hogy értsék miért nincs párjuk, párban élőknek, hogy jobb legyen a kapcsolatuk. Díja: 3500Ft, pároknak 500-500Ft kedvezmény. Hanganyagban, otthon végezhető gyakorlatokkal: 3500Ft

♥ Március 2. szombat 10:00-17:00 Párkapcsolati Szinkron Tréning nap a Testi-lelki-szellemi összerendeződést segítő személyiség-fejlesztő, kapcsolat-teremtő módszerekkel, Asszertív kommunikációs készség fejlesztő gyakorlatokkal, meditációval.Díjak: 12eFt/fő/nap, pároknak 2x10eFt/nap.

♥ Március 2. szombat 18:30-21:30 PárBajoktól PárBeszédig, kapcsolat ÖsszeRendező este pároknak, kommunikációs Pár-Érték-Látó és Együtt-Érzés gyakorlatok, hogy kapcsolatotok gazdagodjon, erősödjön és újra szerelemben, az ÉdesKettesben éljetek. Díja: 3500Ft, pároknak 500-500Ft kedvezmény. 

A programok helyszíne: Bp. Erzsébet krt. 58. I.em. 1.

Bejelentkezés szükséges, melyet a noionmegvalositas kukac gmail pont com címemre írott levélben tudsz megtenni!

Teremtsünk együtt örömben, békességben és a végtelen szeretet erejében!

Kívánom, hogy azt a  fizikai valóságot élhesd, amelyre szíved szerint vágysz a párkapcsolatodban is!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta

személyiség integrációs tréner

About Pozsgai Nikoletta

Pozsgai Nikoletta Katalin, személyiségfejlesztő tréner, önfejlesztő oktató anyagok és könyvek írója, előadó. Karrier-és életvezetési tanácsadóként, kineziológusként segíti elsősorban azokat, akik számára fontos a személyes önkiteljesedésük, személyes tehetségeik és értékeik felismerése és kiaknázása.